Transfernieuws

'Memphis naar Ajax zou heel mooi zijn, qua spel zou hij hier heel goed passen'

'Memphis naar Ajax zou heel mooi zijn, qua spel zou hij hier heel goed passen'

16-07-2022 08:22 Laatste update: 10:01
2

Steven Bergwijn werd op 8 juli officieel speler van Ajax, maar de vleugelaanvaller heeft alvast een transfersuggestie gedaan. De oud-PSV'er zou Memphis Depay, die op weg lijkt naar de uitgang bij FC Barcelona, graag in Amsterdam willen zien. 

Dat geeft Bergwijn toe in gesprek met De Telegraaf. Memphis wordt steeds meer in verband gebracht met een vertrek uit Catalonië. Barça lijkt erg dicht bij de komst van Robert Lewandowski en dat zou voor Memphis grote gevolgen kunnen hebben. "Memphis Depay naar Ajax zou heel mooi zijn", geeft Bergwijn toe. "Ik denk dat Memphis hier qua spel heel erg goed zou passen. Of het realistisch is? Dat weet ik niet."

"Natuurlijk zou ik het toejuichen, want we hebben sinds onze gezamenlijke PSV-tijd een geweldige band", vervolgt Bergwijn. Memphis verliet PSV voor een avontuur bij Manchester United en speelde vervolgens voor Olympique Lyon en Barcelona. Waar de 28-jarige spits kan gaan spelen als Barcelona hem van de hand doet, is nog niet bekend. Onder meer Tottenham Hotspur en Olympique Marseille zouden achter de excentrieke aanvaller aanzitten.