Breaking news

Romano komt met 'here we go': 'Martínez verkast definitief naar Manchester United'

Romano komt met 'here we go': 'Martínez verkast definitief naar Manchester United'

15-07-2022 10:14 Laatste update: 11:04
2

Ajax en Manchester United hebben een overeenstemming bereikt over Lisandro Martínez. De Argentijn maakt voor 55 miljoen euro de overstap naar Old Trafford. Dat meldt Fabrizio Romano. De verdediger tekent een contract tot medio 2027 bij The Mancunians.

De overgang kwam woensdag in een stroomversnelling na een langdurige onderhoud tussen een delegatie van Manchester United en de Amsterdaamers. Ajax had zette in op een bedrag van 55 miljoen euro en heeft dat dus ook gekregen. Dat bedrag is inclusief bonussen. Erik ten Hag had intern aangegeven de international graag binnen te halen.

Edwin van der Sar speelde een belangrijke rol in de onderhandelingen. Dat had onder meer te maken met het verleden van de algemeen directeur van de hoofdstedelingen bij zowel Manchester United als Ajax, wist De Telegraaf eerder te onthullen. Martínez kwam in zijn periode in Nederland tot 118 officiële duels. Met de Amsterdammers werd hij twee keer landskampioen en groeide hij uit tot Argentijns international. In 2019 kwam hij nog over voor zeven miljoen euro van Defensa y Justicia. Ajax maakt dus een forse winst.