Transfernieuws

'Aké dicht bij terugkeer naar Chelsea: ook Kimpembe hard op weg naar Londen'

'Aké dicht bij terugkeer naar Chelsea: ook Kimpembe hard op weg naar Londen'

13-07-2022 20:19

Chelsea maakt serieus werk van de komst van Nathan Aké naar Stamford Bridge. Daarnaast moet ook Presnel Kimpembe de overstap naar Londen maken, melden zowel Fabrizio Romano als The Athletic.

Al langere tijd gonst het van de geruchten over een eventuele overstap van Aké van Manchester City naar Chelsea. Volgens de Italiaanse transferspecialist wordt er voortgang gemaakt in de onderhandelingen met The Citizens. Woensdag werd Raheem Sterling al overgenomen van de concurrent. Hetzelfde geldt voor de onderhandelingen met Kimpembe, zo schrijft Romano op Twitter.

Met de komst van het verdedigende duo is Chelsea niet klaar. Kalidou Koulibaly is dicht bij een transfer naar The Blues. Manager Thomas Tuchel zit dun in zijn centrumverdedigers, nadat Antonio Rüdiger en Andreas Christensen transfervrij zijn vertrokken naar respectievelijk Real Madrid en FC Barcelona.

Met de aanstaande komst van het drietal is er geen toekomst meer voor Levi Colwill bij Chelsea. De negentienjarige verdediger zou mogen vertrekken bij de Engelse topclub. Matthijs de Ligt is niet langer in beeld bij de Londenaren, nu de Nederlander hard op weg is naar Bayern München.