Nieuws

Dallinga verwacht een lastige uitdaging in Frankrijk: Het wordt pittig

Dallinga verwacht een lastige uitdaging in Frankrijk: "Het wordt pittig"

12-07-2022 17:59 Laatste update: 18:01

Na een ijzersterk seizoen in de Keuken Kampioen Divisie werd Thijs Dallinga beloond met een transfer naar Toulouse. De goalgetter verwacht een pittige uitdaging in Frankrijk.

Dallinga vertrok voor 2,5 miljoen euro bij Excelsior en zal komend seizoen te bewonderen zijn in de Ligue 1. Met de Rotterdammers promoveerde Dallinga, na een bizarre play-offwedstrijd tegen ADO Den Haag, naar de Eredivisie. "Ik heb de wedstrijd nog wel een paar keer teruggezien. Ik heb ervan genoten. Het was echt vrij bizar, dat kan iedereen beamen. Deze komt wel in een rijtje te staan met mooiste play-offwedstrijden", vertelt Dallinga tegenover ESPN.

De aanvaller zal er niet bij zijn als Excelsior zijn rentree maakt op het hoogste niveau. Dallinga koos voor een transfer naar Toulouse en hoopt zich snel thuis te voelen in Frankrijk. "Met de aanvoerder is er nog een Nederlands sprekende ploeggenoot. Iedereen praat verder ook Engels, dus dat gaat soepel. De trainer spreekt ook goed Engels, dat is fijn." Dallinga zal met Toulouse moeten vechten voor lijfsbehoud. "Het wordt pittig, maar het maakt de uitdaging alleen maar mooier. Het niveau is moeilijk in te schatten, maar ik denk dat het tussen de echte topcompetities en de Eredivisie in zal zitten."