Transfernieuws

'Hoogst onwaarschijnlijk dat De Jong genoegen neemt met salarisverlaging'

'Hoogst onwaarschijnlijk dat De Jong genoegen neemt met salarisverlaging'

12-07-2022 10:21

Frenkie de Jong wordt nog altijd nadrukkelijk in verband gebracht met een transfer naar Manchester United. Volgens Fabrizio Romano is het 'hoogst onwaarschijnlijk' dat de FC Barcelona-middenvelder genoegen gaat nemen met een salarisverlaging bij de Blaugranas.

Naar verluidt zijn beide clubs het al sinds juni eens over een transfersom van 85 miljoen euro. Twintig miljoen daarvan zijn opgenomen als bonusstructuur. Het is wachten op het groene licht van De Jong. De middenvelder heeft die echter nog altijd niet gegeven, zo weet de Italiaanse transferspecialist.

De Jong geldt als één van de absolute grootverdieners in Catalonië. Marca onthulde eerder dat de international maar liefst 88,58 miljoen euro gaat verdienen in de komende vier seizoenen. Het contract van de dribbelaar loopt medio 2026 af. Barcelona zou de Nederlander voor een keuze hebben gesteld: genoegen nemen met een salarisverlaging of vertrekken.

Toch wil De Jong het liefst 'gewoon' bij Barcelona blijven. Dat hij genoegen gaat nemen met een salarisverlaging wordt echter als 'hoogst onwaarschijnlijk' omschreven door Romano.