Nieuws

Miedema is de nieuwe aanvoerder van Oranje: 'Sta er iets eerder dan verwacht'

Miedema is de nieuwe aanvoerder van Oranje: 'Sta er iets eerder dan verwacht'

11-07-2022 19:23 Laatste update: 19:25

Vivianne Miedema is na het wegvallen van keepster Sari van Veenendaal de nieuwe aanvoerder van de Oranje Leeuwinnen. De spits van Arsenal denkt niet dat haar rol in het team er erg door zal veranderen.

Oranje kreeg vlak na de start van het EK klap na klap te verwerken. In het openingsduel met Zweden (1-1) vielen Aniek Nouwen en Sari van Veenendaal geblesseerd uit en een dag later testte Jackie Groenen positief op het coronavirus. "Je weet ook dat het onderdeel is van voetbal. Ik hoop dat we alles nu naast ons neer kunnen leggen en het alleen maar als extra motivatie kunnen gebruiken", zegt Miedema in gesprek met het Algemeen Dagblad. "We hebben alsnog veel kwaliteit binnen het team."

Miedema zal door afwezigheid van Van Veenendaal de aanvoerdersband dragen in het duel met Portugal aanstaande woensdag. De spits verwacht geen andere rol voor haar zelf. "Anders ben je volgens mij niet de juiste aanvoerder. Vlak voordat we samenkwamen voor het EK hebben we besloten dat ik tweede aanvoerder zou worden, met de gedachte en de hoop dat Sari ons zou leiden. Helaas kan dat nu niet. Dan sta je er iets eerder dan je verwacht had."