Transfernieuws

'Bergwijn zette nog geen handtekening, bevestiging Ajax blijft donderdag nog uit'

'Bergwijn zette nog geen handtekening, bevestiging Ajax blijft donderdag nog uit'

07-07-2022 06:52

De transfer van Steve Bergwijn naar Ajax wordt donderdag nog niet wereldkundig gemaakt, meldt De Telegraaf. De Oranje-international zal vrijdag een contract tekenen tot medio 2027, waarna de Amsterdammers zijn komst officieel zullen melden.

Woensdag lekte er al foto’s uit van Bergwijn in het Amsterdam UMC, waar de aanvaller zijn medische keuring aflegde. Ook in de Johan Cruijff Arena werden nog wat testen gedaan. Ondertussen ging de 24-jarige aanvaller ook met de media-afdeling van de Amsterdammers aan de gang.

De officiële presentatie zal dus niet donderdag, maar pas vrijdag volgen volgens De Telegraaf. Nadat de nummer één van de Eredivisie het vijf weken geleden al eens werd met Bergwijn over een contract tot de zomer van 2027, vonden ook Tottenham Hotspur en Ajax elkaar deze week in een transfersom van liefst 32,5 miljoen euro.

Dat is een absoluut transferrecord voor de Amsterdamse grootmacht. Voorheen stond dat record op naam van Sébastien Haller. De Franse Ivoriaan kwam voor 22,5 miljoen over van West Ham United. Bergwijn is de eerste aankoop van deze transferperiode. Ook Owen Wijndal en Brian Brobbey moeten naar de Johan Cruijff Arena komen.