Nieuws

Bergwijn is gearriveerd in Amsterdam: Ajax gaat transferrecord verbreken

Bergwijn is gearriveerd in Amsterdam: Ajax gaat transferrecord verbreken

06-07-2022 10:09 Laatste update: 10:13

Steven Bergwijn is in Amsterdam gearriveerd om zijn transfer naar Ajax af te ronden. Woensdagochtend werd de 24-jarige aanvaller gespot bij het Amsterdam UMC, waar hij een deel van zijn medische keuring heeft doorstaan.

Bergwijn bereikte een aantal weken geleden al een persoonlijk akkoord met Ajax over een vijfjarig contract. De Amsterdammers moesten nog wel tot overeenstemming komen met Tottenham Hotspur, maar eerder werd gemeld dat de clubs eruit zijn gekomen. Bergwijn verliet na wat scans het ziekenhuis en vertrok samen met zijn zaakwaarnemers naar de Johan Cruijff Arena, waar later op de dag nog meer onderzoeken zullen plaatsvinden, meldt De Telegraaf.

De social media-afdeling van de Amsterdammers maakt gedurende de dag opnames en interviewt Bergwijn over zijn overstap naar Ajax. Na maandenlang speculeren en onderhandelen lijkt de Oranje-international dus eindelijk officieel gepresenteerd te gaan worden. Ajax betaalt naar verluidt 32,5 miljoen voor Bergwijn, die daarmee de duurste aankoop ooit is.