Nieuws

Zo reageert Vitesse op de openlijke vacature van oud-trainer Van den Brom

Zo reageert Vitesse op de openlijke vacature van oud-trainer Van den Brom

23 april - 23:21

Vitesse heeft een formeel voorstel gedaan aan John van den Brom om het trainerschap voor het komende seizoen op zich te nemen. De coach, die zowel als speler als trainer een geschiedenis heeft bij de club uit Arnhem, is momenteel het aanbod aan het overwegen. Zijn beslissing is echter afhankelijk van de voortgang van een financiële reddingsoperatie bij de club.

Sinds zijn vertrek bij Lech Poznan zit Van den Brom zonder club. Hij heeft een indrukwekkend cv met eerdere rollen bij clubs als Jong Ajax, AGOVV Apeldoorn, ADO Den Haag, Anderlecht, AZ, FC Utrecht, RC Genk en Al-Taawoun in Saoedi-Arabië, waardoor hij als een sterke kandidaat voor Vitesse gezien wordt. Van den Brom heeft recent zijn liefde voor Vitesse geuit in een interview met Veronica Offside, waar hij zijn wens herhaalde om de club te ondersteunen. "Het heeft met sentiment te maken. Ik heb er twaalf jaar gewerkt en ik ben beschikbaar," verklaarde Van den Brom, die Vitesse eerder coachte van 2011 tot 2012.

Met de mogelijke afzwaai van interim-trainer Edward Sturing aan het einde van dit seizoen, kan de eventuele aanstelling van Van den Brom een nieuw tijdperk inluiden voor Vitesse. Dit hangt sterk af van de uitkomst van de noodzakelijke financiële steunmaatregelen die de toekomst van de club moeten veiligstellen.