Nieuws

Aderlating voor PSV: Götze moet AS Monaco-uit nog verstek laten gaan

Aderlating voor PSV: Götze moet AS Monaco-uit nog verstek laten gaan

03-11-2021 10:48

PSV moet het donderdagavond tegen AS Monaco stellen zonder Mario Götze. De sterkhouder op het middenveld van de Eindhovenaren is onvoldoende hersteld van ziekte en blijft in Nederland achter. Roger Schmidt kan in Frankrijk wel een beroep doen op Ritsu Doan.

De Japanner leek pas na de interlandperiode weer terug te keren van zijn kwetsuur, maar staat voor een bliksemrentree bij PSV. Het is slechts een kleine opsteker voor de Eindhovense formatie, dat in Zuid-Frankrijk naast Götze ook Cody Gakpo, Noni Madueke, Davy Pröpper en Ryan Thomas mist. Pröpper kampt volgens de lezing van PSV met een enkelblessure.

Naar alle waarschijnlijkheid zal Schmidt Yorbe Vertessen en Carlos Vinícius - net als tegen FC Twente - laten starten. De Braziliaan tekende tegen de Tukkers voor zijn eerste doelpunten in dienst van de club. Eran Zahavi zal in dat geval weer iets meer vanaf de linkerflank spelen, om zo het gemist van Götze en Gakpo op te vangen.

PSV trapt donderdagavond om 21:00 af tegen Myron Boadu en co. Als de Eindhovenaren uitzicht willen houden op Europese overwintering, zal er gewonnen moeten worden van de Franse opponent.