Nieuws

Hierdoor start Sheffield United mogelijk met puntenaftrek bij degradatie

Hierdoor start Sheffield United mogelijk met puntenaftrek bij degradatie

11 april - 19:05

Een degradatie naar de Championship kan extra gevolgen hebben voor hekkensluiter Sheffield United. De club wacht namelijk een extra straf als het uit de Premier League verdwijnt. Hoe dat precies zit, legt VoetbalNieuws haarfijn uit.

Sheffield United, momenteel met zestien punten uit 31 wedstrijden hekkensluiter in de Premier League, krijgt mogelijk een puntenaftrek bij degradatie naar het Championship. De English Football League (EFL) heeft namelijk aangekondigd dat de club het seizoen 2024/25 met twee punten mindering moet beginnen als gevolg van betalingsachterstanden aan andere clubs tijdens het seizoen 2022/23. De sanctie omvat ook twee voorwaardelijke punten bij verdere betalingsvertragingen binnen een jaar na het ingaan van de straf.

Deze maatregel treedt in werking in het eerstvolgende seizoen dat Sheffield in de Championship speelt, ongeacht het tijdstip. Met nog zeven wedstrijden te gaan in het huidige seizoen, staat de club negen punten achter op de veilige zone. Een directe degradatie voor de promovendus lijkt dus aanstaande, wat de uitvoering van de straf zou betekenen, tenzij Sheffield United zich alsnog handhaaft in de Premier League. In dat laatste geval blijft de sanctie staan voor een eventuele toekomstige degradatie.

In de Premier League is het de afgelopen tijd raak met straffen rond het overtreden van financiële regels. Zo kregen Everton en Nottingham Forest dit seizoen al te maken met puntenaftrek.