Nieuws

'Komst van Graham Potter naar Ajax nog niet helemaal uitgesloten'

'Komst van Graham Potter naar Ajax nog niet helemaal uitgesloten'

9 april - 18:20 Laatste update: 19:05

Volgens het Algemeen Dagblad is het toch niet helemaal uit te sluiten dat Graham Potter aan de slag gaat als trainer van Ajax. Sky Sports wist maandag te melden dat Potter een aanbieding van de Amsterdammers heeft afgeslagen, maar het AD zet de deur voor een eventuele samenwerking toch op een kier.

Na gesprekken met Ajax zou Potter de stekker uit een mogeljike samenwerking hebben getrokken. Dat meldde het Engelse medium afgelopen maandag. Sky Sports speculeerde dat het mogelijk te maken had met de onrust die dit seizoen heerst bij de Amsterdamse club. Ondanks de vermoedens meldde Sky geen verdere beweegredenen voor het afketsen voor de mogelijke deal.

Ook het AD is ervan overtuigd dat de onrust bij de club de aantrekkingskracht van Ajax naar Potter niet heeft bevorderd. "Dan wordt je gesprekspartner, de directeur die de grondige renovatie vorm moet geven, intern geschorst. De kans is daardoor groot dat je een eventueel avontuur zonder algemeen en technisch directeur moet beginnen, exact het manco dat Ajax de voorbije periode ver heeft teruggeworpen", zo valt in het AD te lezen.

Het AD zet de deur voor een huwelijk tussen Potter en Ajax toch nog op een kier. "Dat hij, één van Kroes' topkandidaten, de nieuwe trainer van Ajax wordt, is nog altijd niet volledig uitgesloten." Als de gesprekken tussen Potter en Ajax weer hervat zouden worden, dan zal Marijn Beuker de gesprekken gaan leiden. De directeur voetbalzaken heeft de rol van de geschorste Alex Kroes tijdelijk overgenomen.