Nieuws

Dit heeft Bayern-directeur Freund te zeggen over de mogelijke komst van Nagelsmann

Dit heeft Bayern-directeur Freund te zeggen over de mogelijke komst van Nagelsmann

6 april - 15:25
1

Bayern München is in de afrondende fase van hun zoektocht naar een nieuwe hoofdcoach, waarbij de nadruk ligt op het vinden van een langdurige oefenmeester die het stokje van Thomas Tuchel komende zomer wil overnemen. Dit verklaarde Christoph Freund, de sportief directeur van de club, in een interview met Sky Sports Deutschland. Hoe Freund precies naar deze zoektocht kijkt, neemt VoetbalNieuws met je door.

"We zijn in gesprek. Het is een zeer belangrijke beslissing. We willen een coach vinden met wie we langer kunnen samenwerken dan recent het geval was," lichtte Freund zaterdagmiddag toe. Bij specifieke vragen over de eventuele betrokkenheid van Julian Nagelsmann, reageerde Freund bevestigend doch voorzichtig. "Julian is hier eerder geweest, het is een speciale situatie. We willen de beste persoon vinden met wie we het beste gevoel hebben. Ik vertrouw Julian veel. Maar er zijn ook andere coaches die ik vertrouw. Het is belangrijk om het juiste te doen," benadrukte hij.

Freund benadrukte verder het belang van een doordachte keuze boven een snelle beslissing. "Het belangrijkste is om het juiste te doen, niet het snelste. Maar we zullen niet eeuwig de tijd nemen. We zullen binnen enkele weken een beslissing nemen", aldus Freund. Al diverse namen worden gelinkt aan de mogelijke opvolging van Tuchel, die na dit seizoen uit München verterkt. Naast een mogelijke terugkeer van Nagelsmann, die eind maart van 2023 door Bayern werd ontslagen, lijken ook Roberto De Zerbi (Brighton) en Ralf Rangnick (Oostenrijk) genoemd als kanshebbers.