Reactie

Van 't Schip reageert op onrust bij Ajax: 'Dat doet wel wat met een groep'

Van 't Schip reageert op onrust bij Ajax: 'Dat doet wel wat met een groep'

3 april - 16:16

John van 't Schip heeft gereageerd op het vertrek van algemeen directeur Alex Kroes bij Ajax. De trainer van de Amsterdammers stelt dat hij sinds zijn aanstelling louter in een onrustige sfeer werkt en dat dat, direct of indirect, invloed heeft op zijn jonge selectie.

"Sinds ik ben ingesprongen, is het er niet rustiger op geworden", aldus Van 't Schip in gesprek met Ajax TV, reagerend op de actualiteit. Kroes werd dinsdag op non-actief gesteld doordat hij, terwijl hij wist dat hij algemeen directeur zou worden, aandelen in Ajax had gekocht. Dat is handel met voorkennis en dus strafbaar. RvC-voorzitter Michael van Praag verklaarde later dat de club geen andere keuze had dan afscheid van Kroes te nemen, ondanks dat hij er slechts twee weken werkzaam was.

"Dat is denk ik wel… Jammer is niet eens het goede woord. Je hoopt dat de club op een bepaalde manier rust kan creëren en krijgen", vervolgt Van 't Schip. "Dat was er tot Alex Kroes ook niet. Toen hij instapte, begonnen de gesprekken met mensen binnen de club. En twee/drie weken erna is hij zelf weer weg en blijft dat allemaal weer achter. Natuurlijk zijn er dan weer mensen die dat gaan oppakken, maar het creëert gewoon weer heel veel onrust. En in die situatie moeten we eigenlijk het hele seizoen presteren, met een groep die jong is. En ik moet zeggen dat ze dat heel goed doen en goed oppakken, maar mensen vergeten vaak dat het wel wat met een groep doet."

"Iedereen leest, iedereen voelt, iedereen krijgt het te horen in de privésituatie", gaat hij verder. "Het is ook de druk die erop komt, waar zij in feite niet heel veel aan kunnen doen. In de afgelopen transferwindow heb ik ook gevraagd om meer versterkingen, waarin Henderson gekomen is, maar als je A krijgt, zou je ook B en C willen hebben, juist om dat een beetje bij jonge jongens weg te nemen. En dat je in de fase waarin we zaten, bijna derde stonden, toch ziet dat de ploeg niet in balans is. En met een paar blessures heel kwetsbaar."

Gisterochtend werd Van 't Schip gebeld met het nieuws rondom Kroes, waarna hij de selectie bij elkaar riep. Marijn Beuker heeft daarna nog wat individuele gesprekken gevoerd. Daarna werd er getraind, maar Van ’t Schip proefde een andere soort sfeer. "Niet weer, het zal toch niet... Eigenlijk wat heel veel mensen denken. En eigenlijk ook niet geloven dat dit gebeurt, maar ook weer overgaan tot de orde van de dag en dat is ook voetbal."