Nieuws

Persbericht rond Mislintat laat op zich wachten door Kroes: zo staat Ajax er in

Persbericht rond Mislintat laat op zich wachten door Kroes: zo staat Ajax er in

3 april - 10:35

Door recente onrust binnen de club heeft Ajax het persbericht over Sven Mislintat, gericht op mogelijke belangenverstrengeling bij transfers, moeten uitstellen, bericht De Telegraaf. Dit nieuws volgt na de schorsing van Alex Kroes, de pas aangestelde CEO, wegens vermeende voorkennis bij de aanschaf van aandelen in de club. VoetbalNieuws neemt de huidige stand van zeken met je door.

Michael van Praag, voorzitter van de raad van commissarissen, onthulde dat de club op het punt stond om de bevindingen uit het KPMG-rapport, die de handelingen van voormalig directeur voetbalzaken Mislintat onder de loep namen, publiek te maken. De intentie was om naast het persbericht een Bijzondere Algemene Vergadering van Aandeelhouders (BAVA) aan te kondigen. Echter, de situatie rond Kroes heeft deze plannen op pauze gezet.

"We waren net zo ver dat de laatste hand werd gelegd aan het persbericht over het KPMG-rapport"", aldus Van Praag, opgetekend door De Telegraaf. Het medium citeert Van Praag met de verklaring dat binnen 42 dagen een BAVA georganiseerd zal worden waar beide kwesties, rondom Kroes en het KPMG-rapport over Mislintat, besproken zullen worden.

Het idee van twee afzonderlijke BAVA’s werd volgens Ajax als onpraktisch beschouwd. Dit uitstel legt extra druk op Ajax, terwijl de club probeert om transparantie en orde in deze gecompliceerde situaties te waarborgen.