Transfernieuws

'Dit moet Barcelona's sleutel worden naar de komst van Erling Haaland'

'Dit moet Barcelona's sleutel worden naar de komst van Erling Haaland'

26 maart - 13:12 Laatste update: 13:15

Barcelona ziet in de opening van het vernieuwde Camp Nou de sleutel tot de mogelijke komst van Erling Haaland volgend jaar. Dat schrijft Mundo Deportivo. De financiële positie van de club, die door de jaren heen is verzwakt, lijkt versterkt te worden met de toegenomen inkomsten uit het stadion, waardoor voorzitter Joan Laporta hoopt de Noorse spits te kunnen verleiden tot een overstap.

Hoe kan Erling Haaland een transfer naar FC Barcelona maken?

Laporta, bekend om zijn goede relatie met Haalands voormalige zaakwaarnemer Mino Raiola, had eerder al een akkoord met de speler. Echter, door financiële beperkingen kon Barcelona de transfer niet realiseren, waardoor Haaland bij Manchester City belandde. Ondertussen bereidt Haaland zich met het Noorse nationale team voor op een oefenwedstrijd tegen Slowakije.

Met Robert Lewandowski, die tot medio 2026 onder contract staat bij Barcelona, nadert de club een periode waarin verjonging voorin noodzakelijk lijkt. De potentie van jong talent als Vitor Roque en Marc Guiu is er, maar zij worden nog niet rijp geacht voor het grote werk. Daarnaast zou Haaland zelf openstaan voor een avontuur in Spanje, en een eventuele Financial Fair Play-sanctie voor City zou dat proces kunnen versnellen.

Tegenover Barcelona's interesse in Haaland staat Real Madrid, dat zijn zinnen heeft gezet op Kylian Mbappé en met de komst van Endrick reeds in de aanval heeft geïnvesteerd. De strijd om Haaland belooft een nieuwe boeiende episode te worden in het Spaanse voetbal, met Barcelona dat alles op alles zet voor de komst van de Noorse goalgetter in 2025.