Nieuws

De Telegraaf: 'gapend gat tussen Ajax-bod en Leipzig-vraagprijs voor Brobbey'

De Telegraaf: 'gapend gat tussen Ajax-bod en Leipzig-vraagprijs voor Brobbey'

01-07-2022 22:27
4

Tegengeluid uit Amsterdam. Waar transferexpert Fabrizio Romano eerder op de vrijdagavond nog meldde dat de onderhandelingen tussen Ajax en RB Leipzig en Brian Brobbey zich in de laatste fase zouden bevinden, komt De Telegraaf met een ander verhaal. Er zou een ‘gapend gat’ zijn tussen het bod van de Amsterdammers en de vraagprijs van de Duitse club.

De twintigjarige Brobbey is er persoonlijk al uit met Ajax, maar van een akkoord tussen de landskampioen en Leipzig is nog zeker geen sprake. De Amsterdammers zouden vijftien miljoen euro over hebben voor de diensten van de spits, terwijl de Duitsers zo’n 25 miljoen euro willen zien.

Dat gaat tegen het zere been van Ajax, die niet bereid zijn om dit bedrag op tafel te leggen. Wat meespeelt is dat Brobbey afgelopen jaar gratis de deur uitliep. Een transfer wordt alleen bespreekbaar wanneer Leipzig de prijs laat zakken.

De spits zit daarmee in een vervelende situatie. Een terugkeer naar de Bundesliga lijkt uitgesloten, terwijl het aanblijven in de Eredivisie op losse schroeven staat.