Deze spelers van Schotland zijn op papier het meeste waard

Dit zijn de hoogste marktwaardes van het Schotse team
22 maart om 15:42

Het Nederlands elftal speelt vrijdagavond een vriendschappelijke wedstrijd tegen Schotland. De Schotten hebben een aantal bekende namen in de gelederen, maar welke spelers zijn eigenlijk het meest waard? VoetbalNieuws.nl zocht het voor je uit!

Wanneer je aan Schotland denkt, zullen de namen van Scott McTominay en Andrew Robertson waarschijnlijk wel een lampje doen branden. De middenvelder van Manchester United en de linksback van Liverpool zijn de meest bekende spelers binnen de selectie van bondscoach Steve Clarke.

Die twee spelers zijn ook het meest waard. Robertson vertegenwoordigt maar liefst 35 miljoen euro, McTominay 32 miljoen euro. McTominay is de topscorer van de Schotten in de EK-kwalificatie. De middenvelder moet met zeven goals in de gehele campagne alleen Harry Kane, Kylian Mbappé, Cristiano Ronaldo en Romelu Lukaku voor zich laten. Ronald Koeman en zijn mannen zijn dus voor hem gewaarschuwd!

In onderstaande lijst valt verder de naam van de 29-jarige John McGinn op. De spelmaker van Aston Villa vertegenwoordigt ondanks zijn leeftijd een waarde van 30 miljoen euro, wat net iets meer is dan Lewis Ferguson van Bologna. De aanvallende middenvelder heeft volgens Transfermarkt een prijskaartje van 24 miljoen euro.

Marktwaardes Schots elftal

1. Andrew Robertson (Liverpool) - 35 miljoen euro
2. Scott McTominay (Manchester United) - 32 miljoen euro
3. John McGinn (Aston Villa) - 30 miljoen euro
4. Lewis Ferguson (Bologna) - 24 miljoen euro
5. Billy Gilmour (Brighton & Hove Albion) - 18 miljoen euro
6. Ché Adams (Southampton) - 15 miljoen euro
7. Nathan Patterson (Everton) - 15 miljoen euro
8. Ryan Christie (Bournemouth) - 12 miljoen euro
9. Scott McKenna (FC Kopenhagen) - 10 miljoen euro
10. Callum McGregor (Celtic) - 9 miljoen euro