Nieuws

Wie is Mikayil Faye, het Barça-talent dat op het lijstje van Ajax zou staan?

Wie is Mikayil Faye, het Barça-talent dat op het lijstje van Ajax zou staan?

19 maart - 07:16 Laatste update: 24 maart - 17:56

Mikayil Faye zou kunnen genieten van interesse uit de Europese top. Zo zouden onder meer Ajax, Manchester United, Internazionale en Tottenham de verdediger van FC Barcelona op de korrel hebben. Maar wie is deze tiener? VoetbalNieuws stelt Faye aan je voor!

Mikayil Ngor 'Mika' Faye wordt op 14 juli 2004 geboren in Sedhiou, Senegal. Het talent van Faye wordt al snel opgepikt door clubs uit Europa. De verdediger speelt begin 2023 nog in zijn geboorteland Bamba Dieng en zou daar zijn gescout door Olympique Marseille, Stade de Reims en Dinamo Zagreb. Bij de laatstgenoemde club trainde Faye ook. Toch is het niet de club uit Kroatië waar hij naartoe vertrekt. Zo maakt Faye in februari 2023 de overstap naar NK Kustosija. Daar kan men slechts veertien wedstrijden van Faye genieten, voordat FC Barcelona de verdediger naar Catalonië haalt. Voor een bedrag van anderhalf miljoen euro heeft Barça beet.

Dit seizoen speelt Faye nog zijn wedstrijden voor het tweede elftal van FC Barcelona in de Primera Federación - Gr. I. Daar kwam de Senegalees in 24 wedstrijden tot drie doelpunten. Op 8 maart lonkte een debuut voor Faye in het eerste van Barça, toen hij tijdens de competitiewedstrijd tegen RCD Mallorca (1-0) voor het eerst bij de selectie zat. Tot een eerste optreden kwam het echter niet.

Contractsituatie Faye

Afgelopen zomer tekende Faye een contract tot medio 2027 bij FC Barcelona. De club liet een ontsnappingsclausule van 400 miljoen euro opnemen in het contract van de talentvolle linkspoot.

Interesse in Faye

Halverwege maart van dit jaar kwam het nieuws naar buiten dat er behoorlijke interesse in Faye is. Zo zouden onder meer Ajax, Tottenham, OGC Nice, Girona en RC Lens denken aan de tiener. Afgelopen winter zou Lens zelfs al tevergeefs een bod van negen miljoen euro hebben uitgebracht op Faye. Zondag 24 maart bracht Marca het nieuws dat ook Internazionale, Manchester United en Bayer Leverkusen in de markt zijn voor Faye en dus wordt het een hele klus voor Ajax om het talent te overtuigen naar Amsterdam te komen.