Nieuws

Deze drie Mislintat-spelers mogen bij Ajax blijven met de komst van Kroes

Deze drie Mislintat-spelers mogen bij Ajax blijven met de komst van Kroes

9 maart - 08:42 Laatste update: 08:46

Ajax wil een flinke verandering teweegbrengen in de transferzomer, wanneer ook algemeen directeur Alex Kroes volledig is ingewerkt bij de Amsterdammers. Welke spelers van het tijdperk-Mislintat mogen blijven van de directie? VoetbalNieuws.nl licht je in. 

Deze drie spelers van het Mislintat-tijdperk mogen bij Ajax blijven

De Telegraaf schrijft zaterdagochtend over de uitdagingen en dossiers die klaarliggen voor Kroes wanneer hij op 15 maart eindelijk zijn functie intreedt bij Ajax. De vertrokken directeur voetbalzaken Sven Mislintat haalde twaalf spelers naar de hoofdstad en daarvan flopte het merendeel. Volgens de ochtendkrant wil Ajax in de zomer álle aankopen van Mislintat weer slijten, behoudens van drie spelers.

De drie spelers die De Telegraaf noemt die mogen blijven, zijn Diant Ramaj, Branco van den Boomen en Sivert Mannsverk. Mannsverk kwam donderdag al in de basis te staan tegen Aston Villa en lijkt langzaam maar zeker een goede indruk te maken in Amsterdam.

Ramaj is al wekenlang een rots in de branding voor Ajax en verkeert in topvorm: de doelman pakt wekelijks punten voor de club. Van den Boomen was de laatste weken afwezig wegens een blessure, maar de middenvelder maakte tegen Aston Villa weer zijn opwachting en is weer van de partij.

Het houdt in dat de volgende namen in de zomer mogen vertrekken in Amsterdam: Chuba Akpom, Georges Mikautadze, Carlos Forbs, Gastón Ávila, Josip Sutalo, Borna Sosa, Anton Gaaei, Benjamin Tahirovic, Jakov Medic.