Nieuws

Koeman roept nieuwe namen op: dit zijn de debutanten in de voorselectie van Oranje

Koeman roept nieuwe namen op: dit zijn de debutanten in de voorselectie van Oranje

1 maart - 13:15

Ronald Koeman heeft zijn voorselectie van het Nederlands Elftal bekendgemaakt. De bondscoach heeft in zijn selectie enkele nieuwe namen opgenomen. VoetbalNieuws neemt de mogelijke Oranje-debutanten met je door!

Joshua Zirkzee

Het zou opmerkelijk zijn als de naam van Zirkzee niet in de voorselectie van Oranje zou pronken. De spits van Bologna zet Italië op stelten, maar een eerste oproep voor het Nederlands Elftal bleef voorlopig nog uit. Dit seizoen is Zirkzee goed voor tien doelpunten en zes assists in 28 wedstrijden. Toch leek Koeman nog niet helemaal tevreden te zijn van de spits. "Hij is, vind ik, niet altijd op de positie in de zestien waar een spits moet zijn. Dat komt omdat hij veel meer een meevoetballende nummer-9 is", gaf de bondscoach eens aan. Het is nu afwachten of Zirkzee het ook mag laten zien in Oranje. In de diverse jeugdelftallen van Nederland lukte dit de aanvaller al 21 keer. 

Quinten Timber

Voor de middenvelder was het ook nog wachten op zijn eerste oproep voor Oranje. Timber zag zijn broer Jurrien al debuteren en nu is het de beurt aan hemzelf. In het shirt van Feyenoord is Timber uitgegroeid tot sterkhouder en is dit seizoen al goed voor zowel zeven doelpunten als assists in 34 optredens. Koeman gaf al toe Timber te volgen en onder de indruk te zijn van zijn vorm. "Als hij dat doorzet, moet je een afweging maken. Richting een EK ligt alles open."