Nieuws

Hierdoor wordt Liverpool - Luton Town vanavond niet uitgezonden in Engeland

Hierdoor wordt Liverpool - Luton Town vanavond niet uitgezonden in Engeland

21 februari - 14:20

Grote teleurstelling voor alle Liverpool-fans in het Verenigd Koninkrijk: het duel met Luton Town wordt woensdagavond namelijk niet uitgezonden op televisie. VoetbalNieuws legt je de opmerkelijke reden uit!

Liverpool trapt vanavond om 20.30 uur af tegen de promovendus, maar het duel stond eigenlijk gepland op aanstaande zaterdag om 16.00 uur. De wedstrijd moest echter verplaatst worden, omdat The Reds zich hebben geplaatst voor de finale van de League Cup, dat komende zondag op het programma staat. Tegenstander is Chelsea. Door de programmering is het duel tussen Liverpool en Luton Town naar voren gehaald.

Waarom wordt Liverpool - Luton Town niet uitgezonden?

De reden dat het duel niet wordt uitgezonden is het feit dat de wedstrijd niet is geclaimd door uitzendgerechtigden Sky Sports en TNT Sports. Maar waarom hebben deze uitzendgerichtigden het duel niet geclaimd? Dit heeft te maken met de Football Blackout-regel. Dit is een wet waarin staat dat Britse televisiezenders op zaterdagen tussen 15.45 uur en 18.15 uur geen voetbalwedstrijden mogen uitzenden om zo te zorgen dat de bezoekersaantallen in stadions niet teruglopen. Omdat Liverpool - Luton Town in eerste instantie op zaterdag 16.00 uur zou worden afgewerkt, hebben zowel Sky als TNT de wedstrijd niet geclaimd en zal deze dus niet te zien zijn in Engeland.

De Nederlandse kijkers

Voor alle kijkers vanuit Nederland, geen zorgen! Op Viaplay is het duel gewoon te volgen en dus kan de wedstrijd vanuit Nederland wel bekeken worden.