Nieuws

Slot zal scoutingsteam ondersteunen: 'Eigenlijk was ik die periode gewoon scout'

Slot zal scoutingsteam ondersteunen: 'Eigenlijk was ik die periode gewoon scout'

30-06-2022 23:17
1

Dennis te Kloese neemt de taken van de zieke Frank Arnesen over, maar Feyenoord-trainer Arne Slot zal het scoutingsteam ook gaan ondersteunen. Slot werd vóór zijn komst bij Feyenoord vroegtijdig ontslagen bij AZ en had een half jaar de tijd om spelers te bekijken. 

Dat meldt De Telegraaf. Slot had tussen zijn periodes als trainer van AZ en Feyenoord een half jaar de tijd om kennis te vergaren over de transfermarkt. "Ik heb in mijn vakantie ook spelers bekeken, maar niet zoveel als vorig jaar. Toen was ik, voordat ik naar Feyenoord kwam, een half jaar vrij. Eigenlijk was ik gewoon een scout in de periode voordat ik in De Kuip aan de slag zou gaan."

Het wegvallen van Arnesen is een groot gemis. Chris Woerts gaf begin juni al aan dat Arnesen vanwege een bacteriële infectie in zijn knie niet actief zou zijn voor Feyenoord tijdens de transferperiode. Destijds bestempelde Arnesen dat zelf als "grote onzin", maar donderdag maakte Feyenoord dan tóch bekend dat de Deen zijn taken moet neerleggen wegens gezondheidsredenen. Algemeen directeur te Kloese neemt de meeste taken over van Arnesen, maar Slot zal wel helpen. "Zoveel tijd kan ik er nu niet in steken, maar we kijken natuurlijk met elkaar naar versterkingen", besluit hij.