Nieuws

Vermoedelijke opstelling van Feyenoord: duo keert terug, invaller wordt beloond

Vermoedelijke opstelling van Feyenoord: duo keert terug, invaller wordt beloond

18 februari - 07:30 Laatste update: 07:11

Daags nadat Feyenoord en AS Roma de punten hebben gedeeld in de Europa League staat het treffen met RKC Waalwijk op het programma in De Kuip. Arne Slot lijkt met een geruster hart zijn opstelling te kunnen maken omdat de Rotterdamse ziekenboeg meer en meer leegstroomt. Dit is de vermoedelijke opstelling van Feyenoord.

De lijst aan afwezigen was één van de grote thema's voorafgaand aan het duel tussen Feyenoord en Roma. Justin Bijow, Gernot Trauner, Alireza Jahanbakhsh, Lutsharel Geertruida en Quinten Timber waren de namen die er niet bij waren. Na afloop van het duel gaf Slot in ieder geval op de persconferentie aan dat hij weer over Timber en Geertruida hoopt te kunnen beschikken. 

Ook in de aanval zal Slot over moeten gaan tot keuzes. De oefenmeester kiest de laatste weken geregeld voor Igor Paixão en Yankuba Minteh op de flanken, maar ziet ook dat Luka Ivanusec op de deur klopt. De miljoenenaankoop gaf een pracht van een assist tegen Sparta Rotterdam en viel zeer bedrijvig in tegen Roma. De Kroaat was balvast, dolde met de Romeinen en was in de slotfase met zijn vrije trap dicht bij een goal.

Paixão laat ook weer glimpen van zijn vorm uit het kampioensjaar zien, maar vroeg tegen Roma voortijdig om een wissel. Over Minteh blijven de meningen verdeeld. De Gambiaan zorgt altijd voor dreiging, maar zou ook goed als wapen kunnen worden gebruikt door hem aan het slot in te brengen. Naar verwachting krijgt Ivanusec tegen RKC dus weer eens de kans. Ook Santiago Gimenez zal starten. De Mexicaan was niet okselfris, maar is volgens Slot weer fit.

De vermoedelijke opstelling van Feyenoord: Wellenreuther; Geertruida, Beelen, Hancko, Hartman; Wieffer, Timber, Stengs; Paixão, Gimenez, Ivanusec.