Reactie

Door deze tactische tekortkoming had Ajax het volgens Berghuis moeilijk tegen Bodø

Door deze tactische tekortkoming had Ajax het volgens Berghuis moeilijk tegen Bodø

16 februari - 09:07

Steven Berghuis was donderdagavond de redder in nood voor Ajax. Zelf zag de aanvaller ook dat zijn ploeg het moeilijk had tegen FK Bodø/Glimt en dat kwam volgens hem mede omdat Jordan Henderson het moeilijk had op het middenveld.

Ajax trad tegen Bodø/Glimt aan met een andere soort 'tien' dan de laatste weken. Dat was aan de start Chuba Akpom, die later van positie wisselde met Kristian Hlynsson, die aan de buitenkant speelde. Volgens Berghuis had die keuze zijn weerslag op de manier van druk zetten.

"Je speelt een soort van met twee spitsen, dat is anders dan met één spits", begint Berghuis bij ESPN. "Ik had het gevoel dat Jordan (Henderson, red.) er in zijn eentje voor stond op het middenveld en daardoor kregen ze heel de tijd in de kantwissel een middenvelder vrij. Dat moet ik nog terugzien, maar dat gevoel had ik. We hebben dat niet goed gedaan", besluit hij.

Gelukkig voor Berghuis heeft de door hem geschetste tactische tekortkoming nog geen fatale gevolgen voor Ajax. Met een 2-2 stand is er komende week in Noorwegen nog genoeg om voor te spelen.