Nieuws

Dit zegt Bodø/Glimt over de naderende krachtmeting met Ajax in Europa

Dit zegt Bodø/Glimt over de naderende krachtmeting met Ajax in Europa

12 februari - 17:36

FK Bodø/Glimt staat binnenkort tegenover Ajax in de tussenronde van de Conference League en de Noorse club gelooft in een goede afloop. Wat zegt 'reuzendoder' Bodø/Glimt op voorhand over het duel met de Amsterdammers? VoetbalNieuws.nl vertelt het je. 

Wat zegt Bodø/Glimt over het tweeluik met Ajax?

Bodø/Glimt zal niet als favoriet het tweeluik ingaan in de tussenronde van de Conference League, maar de mindere periode van Ajax moet de club ook zijn opgevallen. In november stond de ploeg, destijds onder leiding van Maurice Steijn, nog laatste in de Eredivisie. Inmiddels is plek vijf behaald. Aanwinst Jens Petter Hauge heeft zin in het duel met Ajax.

"Ik ben hier pas iets meer dan een week, maar het lijkt erop dat de spelers en de staf gemotiveerd zijn, en dat ze erin geloven dat we daarheen kunnen gaan, een goede wedstrijd kunnen spelen en met een goed resultaat kunnen vertrekken. Ze zijn sterk aan de bal, scoren makkelijk en creëren veel kansen. We zullen zorgvuldig moeten zijn aan de bal. Het wordt een van de grootste uitdagingen uit de laatste jaren en een ongelofelijk coole wedstrijd", meent Hauge.

Aasmund Bjørkan, de technisch directeur van de club, weet waar de zwaktes van Ajax ligt. "In deze wedstrijden moet je goed zijn voor een resultaat, maar we weten ook dat zij ruimte en mogelijkheden weggeven. Voor mij is dat één van de mooiste stadions van Europa, met een geweldige omgeving. Het zal een fantastische sfeer worden", voegt Bjørkan toe over de Johan Cruijff ArenA.