Nieuws

Dit zegt Sturing over de mogelijke degradatie van Vitesse

Dit zegt Sturing over de mogelijke degradatie van Vitesse

5 februari - 18:10 Laatste update: 19:52

Vitesse heeft afgelopen weekend wederom een nederlaag geleden. De Arnhemmers verkeren in zwaar weer en bekleden momenteel de laatste plaats op de ranglijst. In De Gelderander spreekt trainer Edward Sturing zich uit over een mogelijke degradatie.

Go Ahead Eagles was zondag met 2-0 te sterk voor Sturing en consorten. Voor Vitesse betekende dit verlies al de vijfde wedstrijd op rij zonder een overwinning. Sturing is niet van plan om op te geven en blijft vechten voor zijn geliefde Vitesse.

Het ontbeert Vitesse dit seizoen vooral aan het maken van doelpunten. In twintig Eredivisiewedstrijden wist de ploeg maar dertien keer het net te vinden. Ook de trainer ziet dat het bij zijn club moeizaam gaat. Ondanks de slechte resultaten blijft hij strijdbaar. "Aan de inzet ligt het niet. De energie. Maar de finesse ontbreekt wel. De kwaliteit. We krijgen wekelijks wel ergens een knullige goal tegen. En dan is het vaak al meteen een lastige klus voor ons. We creëren heel moeilijk kansen. We scoren nauwelijks. Dan sta je vanzelf onderaan", zegt hij tegenover de krant.

Dit zegt Sturing over de mogelijke degradatie

Voor Vitesse komt degradatie met de week dichterbij, maar Sturing wil daar niet in meegaan. "Ik begrijp de sentimenten, hoor. Maar ik mag daar niet in meegaan. En dat idee mag de groep ook niet krijgen. Wij moeten tot de laatste dag door", aldus de trainer. De trainer kijkt wekelijks met een schuin oog naar zijn concurrenten in de Eredivisie. "We kijken bij Vitesse voortdurend naar de ranglijst. RKC en Heracles verliezen deze speelronde ook. Volendam uiteindelijk ook. Zo ga je dan toch rekenen. Maar ja, we kunnen hier nu gaan rekenen tot we een ons wegen, als we zelf niet winnen, schiet het allemaal niet op."

Gelooft de spelersgroep van Vitesse ondanks laatste plaats nog in handhaving?

Of de spelersgroep nog vertrouwen heeft in het handhaven durft de oefenmeester niet te zeggen. "Natuurlijk vrees ik dat het geloof weg zal vloeien in de groep. Dat zou desastreus zijn. Mentaliteit gaat in veel opzichten voor op technische kwaliteit. Als het geloof wegvalt, kun je stoppen. Dan is de competitie klaar. Dan ben je gedegradeerd."