Nieuws

Wat zegt voormalig Oranje-keeperstrainer Frans Hoek over Andries Noppert?

Wat zegt voormalig Oranje-keeperstrainer Frans Hoek over Andries Noppert?

31 januari - 19:00 Laatste update: 19:00

Andries Noppert is zijn plaats onder de lat van SC Heerenveen kwijt. De keeper maakte tegen AZ een enorme blunder en kostte zo de ploeg van Kees van Wonderen drie punten. Tijdens het WK 2022 was Noppert nog keeper van het Nederlands elftal en daar werd hij getraind door Frans Hoek. Wat zegt de voormalig Oranje-keeperstrainer over De toren van JoureVoetbalNieuws zet zijn uitspraken op een rijtje.

Wat heeft Frans Hoek gezegd over Andries Noppert?

Frans Hoek was ten tijde van het WK in Qatar assistent van Louis van Gaal. Hoek hield zich daar bezig met de keepers en dus kreeg hij ook te maken met Andries Noppert. In een interview met ESPN geeft Hoek zijn bevindingen aan over de keeper van Heerenveen. "Ik zit er nu niet meer midden in, maar ik zie een andere Andries dan voorheen", begint de oud-keeper van FC Volendam. "Aan de andere kant heeft Kees van Wonderen alles geprobeerd om hem er weer bovenop te brengen. Hij bracht niet meer hetgeen wat je van hem verwacht. Dan is dit een logische beslissing."

Soms kan het volgens Hoek ook goed zijn om als keeper even in de achtergrond te treden. Daar kan Noppert zichzelf en zijn vorm weer terugkeren en zo zijn oude vorm weer terugvinden. "De verwachtingen waren de laatste tijd ook zó hoog. Dan doe je het al heel snel niet goed. Na deze lawine van publiciteit is het misschien goed om even de schaduw in te gaan."

Denkt Frans Hoek dat Noppert zijn oude vorm ooit weer hervind?

Hoewel het al een langere tijd minder gaat onder de lat met De toren van Joure, is er nog geen nood aan de man. Frans Hoek is er namelijk van overtuigd dat Noppert zijn oude vorm weer kan halen. De ervaring die de keeper al in zijn carrière heeft opgedaan gaat daarbij essentieel zijn. "Andries heeft al heel veel tegenslagen gekend in zijn carrière, die hij allemaal heeft overwonnen. Dit is wel een iets andere situatie: van favoriet naar underdog. Het is logisch dat hij aangedaan is, maar hij zal er alles aan doen en we weten wat hij kan."