Transfernieuws

Deze torenhoge transfersom verlangt Ajax volgens De Telegraaf voor Akpom

Deze torenhoge transfersom verlangt Ajax volgens De Telegraaf voor Akpom

30 januari - 07:38 Laatste update: 1 februari - 18:45

Chuba Akpom werd afgelopen zomer nog door Ajax van Middlesbrough gekocht, maar de kans is groot dat hij deze winter alweer vertrekt. Volgens De Telegraaf verlangen de Amsterdammers de absolute hoofdprijs voor de Engelsman, die terug lijkt te keren in de Premier League.

Ajax betaalde enkele maanden geleden nog maximaal 14,3 miljoen euro voor Akpom, wist de ochtendkrant te melden. De club uit de hoofdstad wil alles op alles zetten om de schade te beperken en gaat hoog in de boom zitten. Een bedrag tussen de vijftien en twintig miljoen euro zou voldoende zijn om de spits uit Amsterdam los te weken.

De clubs die in verband werden gebracht met Akpom zijn onder meer Lille OSC en Crystal Palace. Op de laatste dag van de transfermarkt kwam transferexpert Fabrizio Romano met het nieuws naar buiten dat het echter Nottingham Forest is dat met Akpom aan de haal lijkt te aan. Met name laatstgenoemde clubs zijn interessant voor Ajax gezien de financiële stootkracht uit de Premier League. Akpom zelf gooide eerst nog zijn kont tegen de krib, maar zou volgens Voetbal International inmiddels wel open staan voor een vertrek.

Akpom kwam in totaal twintig keer in actie voor Ajax. Daarin scoorde de spits, die veel als invaller fungeerde, toch negen keer. Dat deed hij in totaal in 675 minuten aan speeltijd en dat betekent één goal per 75 minuten.