PSV spoelt nare bekersmaak weg met zakelijke thuisoverwinning op Almere

27 januari - 20:35

PSV heeft zaterdagavond gedaan wat het moest doen. De koploper van de Eredivisie had het lang moeilijk met Almere City, maar wist uiteindelijk zeer zakelijk te winnen: 2-0. Daardoor blijft de ploeg van Peter Bosz ook na speelronde negentien nog ongeslagen en spoelt het de nare nasmaak van de bekernederlaag tegen Feyenoord van afgelopen woensdag enigszins weg.

Bosz koos voor een verrassing in zijn basiselftal door een plek op het middenveld in te ruimen voor Noa Lang. De spelmaker begon door lang blessureleed voor het eerst sinds begin oktober weer eens in de basis. PSV kon in de beginfase geen vuist maken tegen Almere. De formatie van Bosz had moeite met het creëren van kansen en kon in eerste instantie niet swingen zoals zij dat in de eerste achttien wedstrijden van de Eredivisie deden. Het verschil werd pas vlak voor het einde van de eerste helft gemaakt door de club uit Eindoven.

Almere-doelman Nordin Bakker moest voor de bezoekers een aantal keer in actie komen om de 1-0 te voorkomen, maar op slag van rust was een kopbal van Luuk de Jong uit een voorzet van Sergiño Dest voor hem te machtig. Na het doelpunt floot scheidrechter Rob Dieperink ook meteen voor het rustsignaal.

Na de thee veranderde het spelbeeld niet. PSV had de bal en Almere weinig in te brengen. Na een uur leek het verzet van de Flevolanders gebroken. PSV kreeg een strafschop mee, waarna De Jong achter de bal ging staan en de 2-0 binnen schoot. De 33-jarige aanvaller zette een unieke mijlpaal op zijn naam, door tegen al zijn 28 Eredivisie-opponenten een doelpunt te maken.

Na de verdubbeling van de voorsprong bleef het duel voor de neutrale toeschouwer weinig aantrekkelijk en kwam de overwinning voor PSV niet meer in gevaar. Daardoor vergroot de ploeg het gat met nummer twee Feyenoord tot dertien punten. De Rotterdammers komen zondag in actie tegen FC Twente.