Nieuws

Vrouwenvoetbal bezig aan opmars: dit zijn de top drie duurste transfers

Vrouwenvoetbal bezig aan opmars: dit zijn de top drie duurste transfers

14 februari - 09:05 Laatste update: 09:05

Er is een nieuwe hoogste transfersom betaald in het vrouwenvoetbal. De ontwikkeling van vrouwenvoetbal gaat enorm snel en dit is ook te zien aan de transferbedragen. Wat zijn momenteel de top drie duurste transferbedragen die betaald zijn in de vrouwencompetities? VoetbalNieuws.nl zocht het voor je uit.

De eerste miljoenentransfer laat nog op zich wachten, maar de transferbedragen in het vrouwenvoetbal vertonen een gestage stijging. De bedragen die worden genoemd kunnen nog niet vergeleken worden met het mannenvoetbal, maar laten wel zien dat er een positieve ontwikkeling plaatsvindt binnen het vrouwenvoetbal.

1. Racheal Kundananji

Bay FC heeft diep in de buidel moeten tasten voor Racheal Kundananji van Real Madrid CFF. De Zambiaanse voetbalster van slechts 23 jaar oud verruilt Spanje voor Amerika voor een bedrag van 735.000 euro. Nog nooit werd er zoveel voor een vrouwelijke voetballer betaald en dus staat het record nu op naam van Kundananji. De Zambiaanse is de eerste Afrikaanse speler (man of vrouw) voor wie een transferrecord wordt gebroken. De 23-jarige tekent voor vier jaar, met een optie voor nog een jaar. In 43 competitiewedstrijden voor Real Madrid CFF scoorde Kundananji 33 doelpunten.

2. Mayra Ramírez

Chelsea zijn aanvalslinie versterkt met de Colombiaanse aanvalster Mayra Ramírez van Levante, zo maakte de club bekend eind januari. De transfersom bedraagt 450.000 euro en kan, inclusief bonussen, oplopen tot 500.000 euro. Deze transfer ging de boeken in als duurste transferbedrag ooit in het vrouwenvoetbal, maar werd al snel weer van de troon gestoten. De aanvaller presteerde afgelopen seizoen bij Levante uitermate goed met veertien doelpunten in 27 wedstrijden. Ook in het huidige seizoen gaat het haar goed af, hier wist de speelster in negen wedstrijden, zes doelpunten te maken.

3. Keira Walsh

Keira Walsh was een lange tijd voor beide bovenstaande transfers de duurste vrouw aller tijden. Zij maakte de overstap van Manchester City naar FC Barcelona in 2022. Berichten variëren echter over het exacte bedrag van de overgang, met schattingen tussen 350.000 pond (409.000 euro) en 400.000 pond (467.000 euro). De controlerende middenvelder speelde afgelopen seizoen bij de Catalanen maar liefst achttien wedstrijden en kwam hierbij tot één doelpunt en twee asissts.