Nieuws

Waarom wil PSV Yorbe Vertessen nog niet naar Union Berlin laten vertrekken?

Waarom wil PSV Yorbe Vertessen nog niet naar Union Berlin laten vertrekken?

26 januari - 11:02 Laatste update: 29 januari - 21:52

Yorbe Vertessen moet nog altijd geduld hebben voor hij zijn transfer naar Union Berlin kan afronden. PSV wil de Belgische aanvaller nog niet laten gaan, maar waarom eigenlijk? VoetbalNieuws.nl legt het je uit!

Alle seinen voor een transfer van Vertessen naar de Bundesliga lijken op groen te staan. Union is bereid om een bedrag van ongeveer vijf miljoen euro voor hem over te maken en bovendien zal er een contract tot medio 2028 voor hem klaar liggen in Berlijn. PSV was tot voor kort nog met de Duitsers in onderhandeling over een doorverkooppercentage, maar ook dat lijkt ondertussen te zijn afgerond.

Waarom mag Yorbe Vertessen nog niet weg bij PSV?

Toch willen de Eindhovenaren de 23-jarige vleugelspits nog niet laten vertrekken. Dat heeft te maken met het feit dat trainer Peter Bosz in het Eredivisie-duel met Almere City van zaterdag nog over hem wil kunnen beschikken. Hirving Lozano en Noa Lang, de twee basisklanten voor de linksbuitenpositie, zijn namelijk nog altijd niet helemaal wedstrijdfit. Bovendien is de vrees ontstaan dat Lang de komende tijd niet inzetbaar is vanwege een bovenbeenblessure.

Zodoende bouwt PSV extra tijd in om de Mexicaan en de Nederlander op te peppen én houdt het met Vertessen nog even een waardevolle aanvaller achter de hand. Daardoor moet de Belg de degradatiekraker van Union tegen SV Darmstadt aan zich voorbij laten gaan. Union staat in de Bundesliga vijftiende met veertien punten, Darmstadt is de hekkensluiter met elf.

Bosz gaf overigens eerder deze week al aan geen vervanger voor Vertessen te willen halen. Met Lang, Lozano en Johan Bakayoko heeft hij genoeg kwaliteit én kwantiteit binnen zijn selectie. Ook Malik Tillman, Ismael Saibari en Isaac Babadi zouden indien nodig op de buitenposities kunnen spelen.