Nieuws

Van der Vaart niet onder de indruk van Feyenoorder: “Het lijkt wel een oude vent”

Van der Vaart niet onder de indruk van Feyenoorder: “Het lijkt wel een oude vent”

22 januari - 11:19

Rafael van der Vaart heeft zich in Studio Voetbal kritisch uitgelaten over Gernat Trauner. Feyenoord boekte zondag tegen Vitesse een moeizame 2-1 overwinning. Volgens Van der Vaart zag de Oostenrijkse verdediger er niet goed uit bij het tegendoelpunt.

De oud-Ajacied vindt dat Feyenoord in niemandsland speelt. "Ze kunnen geen kampioen meer worden, ze worden gewoon tweede”, aldus Van der Vaart in het programma. “Ik denk dat ze te weinig druk voelen. Je merkte tegen Vitesse dat ze hun voorsprong uit handen gaven. Het was wel een heel leuke wedstrijd om naar te kijken. Er gebeurde van alles.”

Wat heeft Van der Vaart over Trauner gezegd?

Feyenoord speelde, net als tegen NEC, een goede eerste helft, maar zakte na rust ver onder hun niveau. Hierdoor kon Vitesse terugkomen in de wedstrijd. Een kwartier voor het einde maakte Amine Boutrah de gelijkmaker tegen het team van Arne Slot. “De kracht van Feyenoord was altijd dat ze met de linies kort bij elkaar speelden. Maar bij de 1-1 stonden ze uit elkaar”, aldus Van der Vaart. “En Trauner… Het lijkt wel een oude vent, zoals hij achter die spits (Boutrah, red.) aanrent. Van der Vaart is van mening dat Vitesse na de gelijkmaker zelfs beter was dan Feyenoord. “Feyenoord kwam min of meer toevallig weer op 1-2. Het veld was wel een schande. Maar Feyenoord mag de bal best weleens naar de goede kleur spelen. Dat gebeurde in de tweede helft niet meer”, aldus de analist.