Nieuws

Ex-speelster Koster: 'Gedrag Overmars al langer bekend bij Ajax Vrouwen'

Ex-speelster Koster: 'Gedrag Overmars al langer bekend bij Ajax Vrouwen'

29-06-2022 20:38 Laatste update: 20:43

Het was bij de Ajax Vrouwen al een langere periode bekend dat Marc Overmars ongepaste berichten stuurde, dat bevestigt Daphne Koster in de documentairereeks 'Op weg naar de Top'. De ex-speelster van Ajax laat weten dat niemand binnen het vrouwenteam in durfde te grijpen.

In de vierdelige documentaire 'Op weg naar de Top' van Mildred Roethof, spreekt Koster over haar Ajax-periode tussen 2012 en 2017. De voormalig international geeft aan dat er een aantal vrouwelijke spelers is lastiggevallen met berichten, Koster wil niet vertellen of zij hier zelf mee te maken heeft gehad. Ondanks dat de vrouwen het onprettig vonden, werd er destijds niet aan de bel getrokken. "Je zegt er niets over omdat je weet: het is toch de directeur voetbalzaken en je kunt het niet hardmaken. Het zijn verhalen", wordt Koster geciteerd door Het Parool.

Koster geeft toe dat de 'mannelijke' voetbalwereld veel invloed heeft gehad op de keuze om niet te melden."Je komt in een omgeving waarin veel mensen al zeggen: wat doen die vrouwen hier? Dan weet je ook wel: als je dit gaat aankaarten, dan is het makkelijkste dat jij eruit gaat. Er is een angst om het te melden, want dan lig je eruit. Dat zorgt er voor dat zoiets kan gedijen in een organisatie", aldus de huidige manager vrouwenvoetbal van Ajax.