Opstellingen

Dit is de vermoedelijke opstelling van Feyenoord tegen NEC in de Eredivisie

Dit is de vermoedelijke opstelling van Feyenoord tegen NEC in de Eredivisie

14 januari - 10:00 Laatste update: 09:06

Feyenoord trapt het nieuwe kalenderjaar zondag af met een thuiswedstrijd tegen NEC. De Rotterdammers beschikken over een nagenoeg fitte selectie, maar hebben een aantal spelers die afwezig zijn door de Afrika en Azië Cups. Wat is daardoor eigenlijk de vermoedelijke opstelling? VoetbalNieuws.nl zette de namen voor je op een rijtje!

Zo vliegen Alireza Jahanbakhsh (Iran) en Ayase Ueda (Japan) uit naar Qatar voor de Azië Cup en doen Ramiz Zerrouki (Algerije) en Yankuba Minteh (Gambia) mee met de Afrika Cup. Feyenoord staat momenteel op de tweede plaats in de Eredivisie, met een achterstand van tien punten op koploper PSV. Trainer Arne Slot gaf al aan dat zijn ploeg zich voorlopig beter op de tweede plaats kan gaan richten, die recht geeft op directe plaatsing voor de groepsfase van de Champions League. De oefenmeester zal echter ook met een schuin oog naar Eindhoven kijken, want de strijd om het kampioenschap wordt pas beslist in mei.

Wat is de vermoedelijke opstelling van Feyenoord tegen NEC?

Veel veranderingen worden er daarentegen niet verwacht in de opstelling van Feyenoord. Justin Bijlow is de vaste doelman, met een defensief blok van Quilindschy Hartman, David Hancko, Gernot Trauner en Lutsharel Geertruida (v.l.n.r.) voor zich. Het middenveld wordt gevormd door Mats Wieffer, Quinten Timber en Calvin Stengs op tien.

Alleen voorin lijkt Slot wellicht met een verrassing te kunnen komen, al koos hij voor de winter veelvoudig voor Luka Ivanusec en Javairô Dilrosun op de flanken. Dat betekent dat Igor Paixão, ook bij afwezigheid van Minteh en Jahanbakhsh, genoegen zou moeten nemen met een plaats op de bank. Met achttien competitiedoelpunten is Santiago Gimenez de vaste spits.

Vermoedelijke opstelling Feyenoord: Bijlow; Hartman, Hancko, Trauner, Geertruida; Wieffer, Stengs, Timber; Ivanusec, Gimenez, Dilrosun.

Feyenoord – NEC begint zondagmiddag om 16.45 uur in De Kuip. VoetbalNieuws.nl zal via Langs de Lijn live verslag doen van de wedstrijd. Het daarvoor bestemde blog komt te zijner tijd online.