Transfernieuws

Romano geeft extra duiding over Ajax en Henderson: 'Ze zetten echt alles op alles'

Romano geeft extra duiding over Ajax en Henderson: 'Ze zetten echt alles op alles'

10 januari - 20:22 Laatste update: 20:48

Ajax heeft de eerste contacten met Jordan Henderson gelegd en doet er alles aan om hem binnen te halen, aldus Fabrizio Romano in de podcast Here We Go. De Amsterdammers hopen de 'historische transfer' werkelijkheid te laten worden.

Al langere tijd was bekend dat Ajax op zoek is naar een ervaren nummer zes en dinsdag werd bekend dat dit Henderson moet worden. Romano wist dit nieuws als eerste te melden en geeft in zijn podcast nog wat meer duiding bij de situatie. "Van wat ik hoor, zet Ajax echt alles op alles voor Henderson. Ze willen dit wonder echt gaan voltrekken. Het zou een historische aanwinst zijn voor Ajax. Het eerste contact is inmiddels gelegd tussen Henderson en de Amsterdammers, nadat de club de interesse al duidelijk kenbaar had gemaakt." 

Meerdere clubs zouden geïnteresseerd zijn in de komst van Henderson, maar Ajax heeft een financieel voordeel. Zo zou het voor de Engelsman belastingtechnisch een stuk voordeliger zijn om in Nederland te voetballen dan in Engeland. Aangezien Henderson sowieso al zal moeten inleveren op de vijfien miljoen euro salaris die hij in Saudi-Arabië bij Al Ettifaq verdient, is dat een voordeel voor de Amsterdammers.