Nieuws

Zo zit de situatie tussen Anwar El Ghazi en FSV Mainz 05 in elkaar

Zo zit de situatie tussen Anwar El Ghazi en FSV Mainz 05 in elkaar

10 januari - 13:20 Laatste update: 31 januari - 13:40

Anwar El Ghazi en zijn voormalig werkgever FSV Mainz 05 zijn in conflict geraakt, nadat de voetballer zijn steun uitsprak richting Palestina. De Duitse club besloot El Ghazi te ontslaan en uiteindelijk kwam het zelfs van een rechtszaak tussen beide partijen. VoetbalNieuws schetst de situatie.

El Ghazi plaatste op social media pro-Palestijnse berichten vanwege de oorlog tussen Hamas en Israël. Mainz nam afstand van de boodschap die de 28-jarige aanvaller de wereld inbracht en zette El Ghazi uit de selectie. Na enkele dagen kwam de club met een statement dat El Ghazi zijn excuses had aangeboden en zich weer aan zou sluiten bij de selectie.

Definitieve breuk

De ex-speler van onder meer Ajax en PSV reageerde met verbazing op het statement en gaf aan zich niet in de woorden te herkennen. De breuk wordt definitief en El Ghazi werd dus begin november ontslagen door Mainz, waar de situatie in Gaza zeer gevoelig ligt. Het stadion van de club is vernoemd naar Eugen Salomon, een joodse man die in 1942 kwam te overlijden tijdens de Holocaust. 

Beide partijen willen geld zien

El Ghazi en Mainz liggen nog altijd in conflict. De voetballer stelt dat hij nog geld te goed heeft van zijn oud-werkegever, terwijl Mainz een bedrag van 523.464 eist van El Ghazi. De transfervrije aanvaller zou de club imagoschade hebben toegebracht, terwijl hij ook diverse overtredingen zou hebben begaan. Bij een bemiddelingszitting in Mainz werd er geen schikking getroffen en dus staan beide partijen op 19 juni opnieuw tegenover elkaar in de rechtbank.