Dit is wat er gebeurde tijdens het oefenduel tussen HSV en PSV

7 januari - 19:05

PSV heeft een zeer bijzonder oefenduel gespeeld tegen Hamburger SV. Dit kwam vooral door een rode kaart van André Ramalho. De clubs scoorden beide twee keer, maar uiteindelijk was de stand na negentig minuten toch 0-0. Hoe kan dat en wat gebeurde er allemaal? VoetbalNieuws zet de gebeurtenissen voor je op een rijtje.

Wat gebeurde er met André Ramalho?

De verdediger van PSV kreeg dus een rode kaart. Dat deed de Braziliaan door de spits van HSV, die doorgebroken was, na dertig minuten spelen neer te halen. Hierdoor kregen de Duitsers een strafschop. Tot woede van zowel PSV als HSV werd Ramalho echter ook van het veld gestuurd met een rode kaart. De Spaanse arbiter weigerde vervolgens om de aantallen weer gelijk te laten worden. Hierdoor leek de oefenwedstrijd veel waarde te verliezen, maar na de rust was het toch weer elf tegen elf.

Wat er vervolgens met de Braziliaanse verdediger gebeurde, was ook zeer bijzonder. Op een bijveld aan de zijkant van het speelveld moest hij heen en weer rennen. Zijn acties leken veel op een verkapte straftraining, maar het bleek uiteindelijk om het warmhouden van zijn spieren te gaan. Na de rust mocht hij toch weer meedoen en speelde Ramalho dus weer mee.

Wat gebeurde er nog meer tijdens de wedstrijd?

Na achttien minuten hadden beide clubs het scorebord al gehaald. Na zeven minuten zette Guilherme Ramos de Duitse ploeg op voorsprong, maar Luuk de Jong deed iets terug. Vervolgens ontstond het penaltymoment van Ramalho, en nadat de rookwolken waren opgetrokken, schoot Robert Glatzel vanaf de strafschopstip de 1-2 tegen de touwen. Joey Veerman is in de Eredivisie de assistkoning, maar hij kon het niet laten om tijdens het oefenduel belangrijk te zijn.

Op zijn aangeven scoorde De Jong kort voor rust zijn tweede, en zo stond het weer gelijk. Ook was er nog even schrikken voor PSV toen Olivier Boscagli naar de grond ging met een blessure. De Fransman zette zelf een sliding in, maar deze verliep niet geheel volgens plan. Na het schrikmoment bleek de schade echter mee te vallen bij Boscagli.

Waarom speelden PSV en HSV uiteindelijk toch 0-0?

De Spaanse arbiters wilden niet meewerken met PSV en HSV, en dus zou de tweede helft ook gespeeld moeten worden met tien tegen elf. Toch werd er een maas in de wet gevonden. Ramalho mocht toch weer meedoen als de clubs een 'nieuwe' wedstrijd zouden spelen. Na de 2-2 in de eerste helft werd een nieuwe wedstrijd gestart bij een 0-0 stand. Hier speelde Ramalho weer in mee, en dus konden beide ploegen een 45 minuten durende helft spelen als één gehele wedstrijd. De eerste wedstrijd tegen HSV eindigde dus in 2-2, maar de tweede in 0-0.