Nieuws

Perez kraakt Ajax-hype: 'Het gaat om het verval, ze voetbalden boven hun stand'

Perez kraakt Ajax-hype: 'Het gaat om het verval, ze voetbalden boven hun stand'

02-11-2021 09:47

Kenneth Perez is verrast door het grote verval bij Ajax. De Amsterdammers lieten na masterclasses tegen Borussia Dortmund en PSV punten liggen tegen Heracles Almelo. De analist denkt dat Ajax boven zijn stand speelde.

"Ze hebben op zó'n hoog niveau gepresteerd. Misschien hebben ze daar boven hun stand gevoetbald en nu beneden hun stand. Daar ergens tussenin hoort Ajax te voetballen", stelt Perez, die van mening is dat Ajax niet al zijn duels kan winnen, bij het programma Voetbalpraat van ESPN. 

"Maar het gaat meer om het verval. Ajax werd zo gehypet. Het was bijna de beste ploeg, en de beste spelers die Ajax ooit heeft gehad. Dan is het verval wel groot. Het is bijzonder dat Ajax al zeven punten heeft laten liggen in de Eredivisie, als je die wedstrijden tegen Borussia Dortmund (4-0), Sporting Portugal (1-5), Besiktas (2-0) en PSV (5-0) ziet", vervolgt de Deen zijn betoog.

Perez ziet dat niet alleen Ajax als club gehypet wordt, maar ook individuen op zich. "Mensen zeiden dat Dusan Tadic één van de beste Ajacieden ooit is. Dat is onzin, als je het rijtje spelers neemt dat furore heeft gemaakt bij de allergrootste clubs ter wereld. Tadic heeft Ajax heel veel gebracht, met zijn professionaliteit en zijn spel. Het toppunt was natuurlijk de uitwedstrijd tegen Real Madrid, maar het niveau van Ajax zit er ergens tussenin."