Nieuws

Waarom verliet Greenwood United en welke ploegen hebben de Engelsman op de korrel?

Waarom verliet Greenwood United en welke ploegen hebben de Engelsman op de korrel?

30-12-2023 18:55 Laatste update: 31-12-2023 12:35

Mason Greenwood staat in de belangstelling van meerdere Europese topploegen. De aanvaller staat nog altijd onder contract van Manchester United en Voetbalnieuws vertelt je waarom de Engelsman The Mancunians verliet en wie er interesse hebben getoond.

Waarom verliet Greenwood Manchester United?

Greenwood leek de wereld aan zijn voeten te hebben. Letterlijk, want bijna alles wat de aanvaller aanraakte veranderde in goud. Greenwood was pas zeventien jaar oud toen hij debuteerde voor United en niets leek een topcarrière in de weg te kunnen zitten. Tot begin 2022 naar buiten kwam dat zijn vriendin Harriet Robson foto's van haarzelf had gelekt waarop ze bebloed en vol blauwe plekken te zien was. De Engelse gaf aan dat ze mishandeld was en dat de verwondingen door de United-speler kwamen. De aanvaller werd uiteindelijk aangeklaagd voor poging tot verkrachting en mishandeling. Hierop werd Greenwood door de politie gearresteerd.

Een flinke sprong in de geschiedenis leert dat in februari van 2023 alle aanklachten tegen Greenwood komen te vervallen. Robson, de vriendin van Greenwood, heeft haar getuigenis ingetrokken en de aanklager ziet onvoldoende grond om de zaak voort te zetten. United had Greenwood in de tussentijd geschorst en het was de vraag of Greenwood terug mocht keren bij de selectie. Intern werd de zaak onderzocht en onder andere de vrouwenploeg van United zag het niet zitten dat de buitenspeler terugkeerde bij de club. Uiteindelijk werd besloten dat de club en de speler samen een uitweg hadden gezocht en dat Greenwood mocht vertrekken. Getafe besloot snel te handelen en de aanvaller, wiens imago door het stof was gegaan, aan zich te binden.

Opvallend is dat Greenwood en zijn vriendin nog altijd samen zijn. Kort na het nieuws dat Robson was mishandeld kwam naar buiten dat zij en de toenmalig United-speler een kind verwachtten. Ondertussen zijn zowel Robson als de geboren zoon al meermaals in het stadion van Getafe gespot.

Hoe gaat het nu met de carrière van Greenwood?

Greenwood week dus uit naar Spanje. De aanvaller wordt voor één seizoen verhuurd aan Getafe en dit seizoen maakt de Engelsman indruk. In veertien wedstrijden staat zijn totaal op drie doelpunten en vier assists, maar met name zijn aanwezigheid op het veld geeft de doorslag. Menig liefhebber kan zien dat de aanvaller behoorlijk kan voetballen, zo ook meerdere topploegen.

Het lijstje met ploegen dat interesse in hem heeft blijft groeien. Getafe hoopt de aanvaller langer aan zich te binden, maar de club gaf al aan dat die kans klein is. Meerdere Spaanse kranten brachten Greenwood de laatste dagen in verband met een toptransfer. Zo meldde MARCA dat Atlético Madrid interesse heeft, terwijl andere media stellen dat ook Valencia en Real Sociedad de aanvaller graag overnemen. The Sun zet helemaal hoog in. Zij stellen dat FC Barcelona het gevallen toptalent graag contracteren.