Nieuws

Nederlanders in Turijn: welke spelers kwamen ooit in actie voor Juventus?

Nederlanders in Turijn: welke spelers kwamen ooit in actie voor Juventus?

22-12-2023 13:00 Laatste update: 13:04

Joshua Zirkzee staat momenteel bovenaan de verlanglijst van Juventus. Mocht de spits van Bologna de overstap maken, dan zal hij niet de eerste Nederlander worden bij De Oude Dame. Verschillende spelers hebben het shirt van de club uit Turijn mogen dragen, de één vaker dan de ander. Welke voetballers zijn dit? VoetbalNieuws zocht het voor je uit.

Edgar Davids

De meeste wedstrijden in het shirt van Juventus komen op naam van Edgar Davids. Hij speelde maar liefst 235 wedstrijden voor de club en kwam hierbij tot tien doelpunten. De middenvelder wist zich drie keer tot winnaar van de Italiaanse competitie te kronen en won één keer de Italiaanse supercup.

Edgar Davids in het shirt van Juventus

Matthijs de Ligt

De Ligt maakte in 2019 de stap van Ajax naar Juventus voor een bedrag rond de zeventig miljoen euro. De 24-jarige verdediger speelde 117 wedstrijden voor de club uit Turijn. Tijdens zijn periode in Italië wist de Nederlander met zijn ploeg Italiaans kampioen te worden, de beker te winnen en vervolgens ook nog de Italiaanse supercup te verzilveren.

Matthijs de Ligt in het shirt van Juventus

Edwin van der Sar

De volgende oud-Ajacied die bij Juventus heeft gespeeld is Van der Sar. De doelman maakte in 1999 de stap van Amsterdam naar Turijn. Van der Sar kwam tot 88 wedstrijden onder de lat voor Juventus. Als Ajacied wist de doelman veel prijzen te pakken, maar in Italië lukte hem dit niet. Van der Sar verruilde Italië in 2001 voor het Engelse Fulham.

Edwin van der Sar met Juventus-icoon Andrea Pirlo

Overige Nederlanders

Andere Nederlanders die tot minder wedstrijden zijn gekomen zijn spelers als Ouasim Bouy (één wedstrijd), Leandro Fernandes (geen wedstrijd), Mohammed Ihattaren (geen wedstrijd), Eljero Elia (vijf wedstrijden) en Dean Huijsen (één wedstrijd). Laatstgenoemde speler staat nog steeds onder contract bij Juventus en wordt misschien wel de toekomstige ploeggenoot van Zirkzee.

Dean Huijsen in het shirt van Juventus