Nieuws

'Vitesse moet miljoenen bij elkaar sprokkelen, verkoop sterkhouder mogelijk optie'

'Vitesse moet miljoenen bij elkaar sprokkelen, verkoop sterkhouder mogelijk optie'

14-12-2023 11:11

De problemen bij Vitesse lijken nog altijd niet te zijn verholpen. De Eredivisionist moet volgens De Telegraaf spoedig op zoek naar geld, om het seizoen nog uit te kunnen zingen. Het verkoop van een sterkhouder zou daarom worden overwogen.

Vitesse zou volgens het medium een bedrag van vijf miljoen euro bij elkaar moeten sprokkelen, om liquiditeitsproblemen in het nieuwe jaar te voorkomen. Eigenaar Coley Parry, lange tijd de beoogde nieuwe eigenaar van Vitesse, lijkt het geld niet op te willen of kunnen nee te willen tellen voor de club. Binnen de KNVB gaat de licentiecommissie zich nog voor de feestdagen van deze maand over de situatie in Arnhem buigen, zo klinkt het.

Aan het begin van het seizoen heeft Parry een garantstelling moeten afgeven, waar de club volgens algemeen directeur Peter Rovers mogelijk geen gebruik van gaat maken. Voor Vitesse is een mogelijke uitweg om aan te kloppen bij een andere kredietverstrekker, iets wat volgens De Telegraaf erg lastig is. Daarvoor is namelijk een onderpand vereist is 'en Parry voor zijn leningen de tv-rechten van de komende jaren als onderpand heeft'. De laatste uitweg zal het verkopen van spelers zijn, met in het bijzonder Million Manhoef. De aanvaller annex verdediger vertegenwoordigt een transferwaarde van 3,5 miljoen euro. Afgelopen zomer leek Manhoef nog de overstap naar AZ te gaan maken, iets wat tegen werd gehouden in Arnhem. Echter geeft Rovers aan dat het met het oog op de ranglijst, Vitesse staat na vijftien wedstrijden op plek zeventien in de Eredivisie, 'een lastige afweging' is.