Nieuws

Mislintat vroeg bij transfer om hulp uit bijzondere hoek: 'Had hem al bekeken'

Mislintat vroeg bij transfer om hulp uit bijzondere hoek: 'Had hem al bekeken'

14-12-2023 09:40 Laatste update: 19:18

Sven Mislintat heeft voor de transfer van Diant Ramaj advies gevraagd bij oud-keeperstrainer Frans Hoek. Zelf was de 67-jarige al eens gaan kijken voor een andere club en dus was Ajax niet de enige club die op de markt was. Wel voorspelt Hoek een mooie toekomst voor Ramaj.

"Hij vroeg me wat ik van Ramaj vond", zegt Hoek in een interview met Voetbal International. Dat de Amsterdammers niet de enige ploeg op de markt waren voor de 22-jarige doelman blijkt wel uit de woorden van de keeperstrainer zelf. "Ik had Ramaj op verzoek van iemand anders al een aantal wedstrijden bekeken, dus ik vertelde Mislintat wat we inmiddels allemaal van Ramaj hebben gezien: hij is erg allround."

Zelf speelde Hoek jarenlang bij FC Volendam, maar bekender werd hij als keeperstrainer van Louis van Gaal. Hij werkte onder andere bij Ajax, FC Barcelona, Bayern München, Manchester United en het Nederlands elftal samen met de spraakmakende coach. Van midden jaren tachtig tot eind jaren negentig stond Hoek onder contract van Ajax waar hij nu dus ook advies voor gaf. "Wat ik bij Frankfurt van hem gezien heb, laat hij nu ook zien bij Ajax. Hij heeft een goede passing, maakt over het algemeen goede keuzes en kan zo daadwerkelijk een rol van betekenis spelen in de opbouw."

Niet alles is nog perfect bij Ramaj. "Uiteraard maakt hij ook nog zijn fouten, dat vind ik ook heel logisch. Maar bij hem zijn dat incidentele fouten, geen structurele fouten." Toch voorspeld de keepersgoeroe een mooie toekomst voor de keeper die overkwam van Eintracht Frankfurt. "De informatie die ik heb, is dat er in Duitsland geconstateerd is dat er na de generatie met Neuer en Ter Stegen wel een leegte valt. Ik heb begrepen dat daar toch wel vraagtekens zijn over de opvolging. En in die leegte blijkt Ramaj één van de mogelijke kandidaten te zijn om dat op te vullen."

Bekijk of beluister de nieuwste aflevering van TITELSTRIJD met Michael Dingsdag over topploeg Feyenoord en FC Volendam, de revelaties van Ajax en de recordjacht van PSV.