Nieuws

'Voormalig Rode Duivel (36) raakt lichtgewond na schietpartij in Brussel'

'Voormalig Rode Duivel (36) raakt lichtgewond na schietpartij in Brussel'

08-12-2023 09:39

Ilombe Mboyo is een van de slachtoffers die woensdag gewond is geraakt bij een schietpartij in Brussel. De voormalig Rode Duivel, die twee interlands voor België speelde, raakte lichtgewond aan zijn arm en hoefde niet naar het ziekenhuis. 

Sudinfo en Het Laatste Nieuws melden dat de voetballer aanwezig was tijdens 'bij een moordaanslag in de marge van de drugshandel in de hoofdstad'. 'Een huurmoordenaar zou betaald zijn geweest om een persoon uit een rivaliserende bende te liquideren. Die man was het belangrijkste doelwit van de schietpartij en werd uiteindelijk vier keer geraakt, waaronder in het hoofd.'

Ondanks de vele kogels bij het hoofddoelwit verkeert er niemand in levensgevaar. In totaal vielen er vijf gewonden tijdens de aanslag. Mboyo heeft zelf volgens bronnen niets te maken met de drugswereld. 'Maar doordat hij bij het belangrijkste doelwit stond op het moment van de feiten, geraakte hij dus wel lichtgewond. Een kogel schampte zijn arm', besluit HLN. Mboyo speelde in zijn hoogtijdagen bij AA Gent, tegenwoordig speelt de voetballer bij Excelsior Virton.