Nieuws

Bergkamp verbaast zich om Ajax: Mensen in de top hebben zitten slapen

Bergkamp verbaast zich om Ajax: "Mensen in de top hebben zitten slapen"

08-12-2023 06:45
2

Dennis Bergkamp verbaast zich over het feit dat Ajax de afgelopen tijd zo is afgegleden. De oud-speler maakte zelf in Amsterdam de Fluwelen Revolutie mee en kan er moeilijk bij dat het er nu slecht voor staat bij de club. 

Bergkamp spreekt met De Telegraaf over de huidige situatie in Amsterdam. Ajax staat nu wellicht zesde in de competitie, maar enkele weken geleden was de laatste plek nog een pijnlijk feit. "Het verbaast mij dat er heel veel mensen nu verbaasd zijn. Want ze hebben het allemaal meegemaakt. Er is zoveel gebeurd. Langzaam kom je toch bij de club ergens in terecht dat je denkt: jeetje, wat is er aan de gang hier?", meent Bergkamp.

De plek op de ranglijst valt nu weer mee, maar vooral de wijze waarop Ajax voetbalt is schrijnend, aldus Bergkamp. "Het gaat nu weer een beetje de betere kant op, maar dat je zo ver bent verwijderd van je filosofie waar je altijd voor hebt gestaan, dat verbaast mij wel. En dat het is getolereerd. Heel veel mensen hebben zitten slapen. Als Ajax opeens op de laatste plek van de Eredivisie kan belanden, dan moet er zoveel mis zijn in de club."

Bergkamp stond zelf met Johan Cruijff aan de voorgrond van de Fluwelen Revolutie. "Om dat nu allemaal opnieuw te beleven… Natuurlijk heb ik nog ideeën en er zijn best dingen waarbij ik denk: dat kan je zo of zo oplossen. Maar het zal tijd kosten", besluit de oud-speler.