Nieuws

Messi blikt terug op WK-akkefietje met Van Gaal: 'Had er meteen spijt van'

Messi blikt terug op WK-akkefietje met Van Gaal: 'Had er meteen spijt van'

02-12-2023 07:32 Laatste update: 07:34

Lionel Messi heeft spijt van zijn actie jegens Louis van Gaal tijdens Nederland en Argentinië op het WK 2022. De dribbelaar zette de voormalig bondscoach met woord en gebaar te kijk en vindt dat hij dat niet had moeten doen.

Het is bijna een jaar geleden dat Oranje en Argentinië tegenover elkaar stonden op het WK. De Argentijnen wonnen die wedstrijd, maar Messi liet zich buiten het veld van zijn slechtste kant zien. De wereldkampioen ging na zijn goal voor de neus van Van Gaal staan om op Riquelme-achtige wijze te juichen en ook na afloop wisselden hij de nodige uitdagende woorden met de voormalig bondscoach.

"Ik had er eigenlijk meteen spijt van", begint Messi in 'Kampioenen, een jaar later' op Star+. De vedette van Inter Miami FC blikt terug op de persconferentie van Van Gaal voorafgaand aan de wedstrijd. Daarin zei hij dat Argentinië eigenlijk met tien man speelt bij balverlies en dat schoot bij Messi in het verkeerde keelgat. "Ik denk dat Van Gaal dat expres deed, en ook de keeper (Andries Noppert) had verschillende uitspraken gedaan. Ik hou niet van die dingen."

Waar Messi niets over zegt is zijn clash met Wout Weghorst. De Argentijn noemde de spits van Oranje 'bobo', wat vrij vertaald 'sukkel' betekent.