Nieuws

'Overmars mogelijk toch in de problemen bij Antwerp: KNVB meldt zaak aan FIFA'

'Overmars mogelijk toch in de problemen bij Antwerp: KNVB meldt zaak aan FIFA'

01-12-2023 13:10

Marc Overmars moet toch vrezen voor een schorsing buiten de veilige Nederlandse landsgrenzen. Volgens Voetbal International heeft de KNVB de uitspraken rondom de voormalig directeur voetbalzaken van Ajax bij de FIFA gemeld.

In november bepaalde het Instituut Sportrechtspraak dat Overmars zich schuldig heeft gemaakt aan grensoverschrijdend gedrag. De straf die hij kreeg was een schorsing van twee jaar, waarvan één voorwaardelijk. De FIFA gaat nu kijken of de schorsing die nu alleen in Nederland ook wereldwijd van kracht moet zijn.

De KNVB heeft de situatie bij de FIFA gemeld wegens de reglementen die van kracht zijn. In de statuten van de wereldvoetbalbond staat namelijk dat ‘serieuze gevallen van seksuele intimidatie’ gerapporteerd moeten worden. De KNVB heeft aan VI bevestigd dat ze dit hebben gedaan.

Mocht de FIFA overstag gaan, dan betekent het dat Overmars zijn taken bij Royal Antwerp FC neer moet leggen. Daar is hij nu zo’n anderhalf jaar werkzaam met een contract dat nog tot de zomer van 2026 loopt.