Opinie

Transferadvies voor Ajax: 'Daar hebben ze écht een ervaren speler nodig'

Transferadvies voor Ajax: 'Daar hebben ze écht een ervaren speler nodig'

26-11-2023 23:49

Karim El Ahmadi vindt dat Ajax op twee posities versterkingen nodig heeft. Volgens de analist van ESPN moeten de Amsterdammers in de winter op zoek naar een extra controleur en een linksback, om zo na de winter weer de aansluiting bij de top in de Eredivisie te vinden.

De ploeg van interim-coach John van ’t Schip won afgelopen zaterdag overtuigend met 5-0 van hekkensluiter Vitesse. El Ahmadi zag echter hoe Benjamin Tahirovic niet zijn beste spel speelde en vindt dat met de afwezigheid van de geblesseerde Branco van den Boomen zorgwekkend. "Daar heeft Ajax echt een ervaren speler nodig", zegt hij aan tafel bij Dit Was Het Weekend. "Voor Silvano Vos is het nog te vroeg, terwijl Van den Boomen en Tahirovic niet op die positie kunnen spelen en het ook niet kunnen belopen. Tahirovic is een jongen van twintig, maar hoe hij speelt… Hij oogt een beetje verdwaald."

Volgens de oud-Feyenoorder was Tahirovic ook niet scherp in de duels. "Daar heb je een ervaren zes nodig, waardoor Kenneth Taylor en Kristian Hlynsson én de buitenspelers ook beter gaan spelen. Dat missen ze echt bij Ajax en het is echt een probleem, mochten ze nog wat willen doen in de competitie en veel wedstrijden gaan winnen."

Ajax zou er goed aan doen om een ‘type-Edson Álvarez’ te halen, vindt hij. "Ik vind dat Ajax ook nog een linksback nodig heeft”, voegt de analist eraan toe. “Ze hebben er al vier, maar dit is ook een positie die ze moeten versterken. Samen met de controleur."