Nieuws

Ajax laat oog vallen op PL-middenvelder: 'Een flinke opgave voor de Amsterdammers'

Ajax laat oog vallen op PL-middenvelder: 'Een flinke opgave voor de Amsterdammers'

25-11-2023 12:47

Ajax heeft plannen om deze winter de transfermarkt op te gaan op zoek naar een controlerende middenvelder. In de Kick-Off podcast van De Telegraaf vertelt clubwatcher Mike Verweij dat de Amsterdammers interesse hebben in Pierre-Emile Højbjerg van Tottenham Hotspur.

Ajax is volgens Verweij van plan een controlerende middenvelder te halen. "Het liefst haalt de club ook iemand voor de rechtsbuitenpositie, maar de controlerende middenvelder is topprioriteit", zo vertelt Verweij in de podcast waarna hij vervolgt dat dit een flinke opgave is voor de Amsterdammers. "Maar om die speler te halen zal er echt verkocht moeten worden. Er is een klein potje, dus ze zouden iemand kunnen halen. De naam van Højbjerg valt, en die hebben ze eerder al een keer in het vizier gehad. Eigenlijk is hij wel veel en veel te duur. Het schijnt dat er onlangs een club is geweest die twintig miljoen euro heeft geboden."

Toch ziet Verweij nog hoop voor Ajax. "Ik denk niet dat dat hem gaat worden, maar het kan wel zijn dat je hem aan het einde van de periode kan huren. Tottenham Hotspur is alleen niet de makkelijkste club om mee te onderhandelen", besluit de clubwatcher.

Højbjerg moet het dit seizoen bij Tottenham voornamelijk met invalbeurten doen. De controleur kwam in de laatste vijf wedstrijden in de competitie tot slechts 67 speelminuten.