Nieuws

Voormalig wonderkind van AC Milan strijkt neer op Marokkaans tweede niveau

Voormalig wonderkind van AC Milan strijkt neer op Marokkaans tweede niveau

28-06-2022 10:11
1

Voormalig wonderkind Hachim Mastour heeft na een afwezigheid van één jaar een nieuwe club gevonden. De voormalig PEC Zwolle-middenvelder gaat zijn brood verdienen bij Renaissance Club Athletic Zemamra uit Marokko.

De nog altijd maar 24-jarige middenvelder gold jaren geleden als een grote belofte bij AC Milan. Al op zestienjarige leeftijd maakte hij zijn debuut voor de nationale ploeg van Marokko. Nadat een definitieve doorbraak uitbleef in de hoofdmacht van de Italianen volgden verhuurperiodes aan achtereenvolgens Málaga CF en PEC Zwolle. Ook bij de Zwollenaren wist Mastour nauwelijks te imponeren.

Na zijn periode in Overijssel volgde nog avonturen bij PAS Lamia, Reggina en Carpi, maar ook deze avonturen mondden uit in een teleurstelling. In totaal kwam de aanvallende middenvelder tot 57 wedstrijden op profniveau, daarin scoorde hij slechts drie keer en gaf hij evenveel assists. Na een jaar zonder club gezeten te hebben, gaat Mastour nu zijn carrière proberen nieuw leven in te blazen op het tweede niveau van Marokko.